Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

de susu in Dulciuri, 17 Oct 2013 | 41767 vizualizari

 

Chiar daca am facut nenumarate retete de chec cu fiecare reteta noua descoper un rezultat si mai bun iar acesta e unul dintre ele, unul dintre cele mai reusite checuri

sursa : http://www.bucataras.ro/retete/chec-pufos-cu-nuci-44455.html Patricia Iordache de pe bucataras.ro

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cescuta de 150 ml cu faina cernuta
  • 1 cescuta de 150 ml zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 1/2 lgt praf de copt stins
  • coaja de portocale
  • coaja de lamaie
  • sare
  • nuca
  • 1 lgt cu varf de cacao
  • stafide
  • rom
  • valinie
  • coniac
  • rahat cubulete
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu nuci, stafide si rahat:

Galbenusurile se presara cu putina sare si zahar vanilat, se mixeaza treptat cu uleiul dupa care adaugam coaja de citrice. Stafidele se hidrateaza in rom, coniac si vanilie iar nuca se da putin la cuptor. Albusurile la temperatura camerei se bat cu zeama de lamaie mai intai la viteza mica pentru 2 minute dupa care marim viteza si mixam in continuare cu zaharul adaugat treptat.

Punem zeama scursa de la stafide la galbenusuri, le adaugam treptat la albusuri impreuna cu faina cernuta si amestecam usor de jos in sus. Oprim 1/2 cana de aluat pe care il amestecam cu cacaoa cernuta. Punem o parte din aluat in tava tapetata dupa care asezam peste tot rahatul si nuca, punem restul de aluat si deasupra cel cu cacao.

Trecem usor cu furculita prin el sa-i dam un model dupa care il dam la cuptor pentru 40 min la foc mic. Eu am pus fructele deasupra pentru a nu se lasa la fund dar au ramas cu totul la suprafata. Din ingredientele de mai sus mi-a iesit un chec mare dar se pot face doi mai mici in forme separate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuci, stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Panacris 1

16.04.2014, 08:58

nickoletamd 1

17.04.2014, 14:49

Am facut si eu checul si din pacate nu am pus praful de copt! Tu zici de el la ingrediente, dar la modul de preparare nu mai zici nimic, unde si cand se adauga! Asa ca am uitat de el si mi-a iesit un chec turtit, nu mi-a crescut deloc, si toate stafidele si rahatul s-au lasat jos de tot!
Editeaza te rog reteta si scrie cand trebuie adaugat si praful de copt stins ca sa n-o mai pateasca si altele!

Ligia Bxl 1

22.10.2014, 10:15

cred ca oricine stie sa faca un chec sau daca nu stie,vad ca nici tu nu ai stiut ca se pune intotdeauna praful de copt impreuna cu faina cernuta,multa lume nu pune praf de copt si tot le iese un chec bun

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu unt ,fructe şi lamâie